Richard Schuil

Home / Sporten / Beachvolleybal / Richard Schuil
Patrick Ax Rebekka Kadijk Richard Schuil Barry Schep

Richard Schuil is een voormalige Nederlandse prof beachvolleybal atleet en volleybalinternational die tot de gouden generatie behoort die in 1996 Olympisch kampioen werd in Atlanta.

Schuil deed vijfmaal mee aan de Olympische Spelen, driemaal als volleybalinternational en tweemaal als beachvolleybal atleet. Zijn Olympisch debuut maakte hij in 1996 op de Olympische Spelen van Atlanta, waar hij met het Nederlands team goud veroverde bij het volleybal door Italië in de finale te verslaan. In 2000 werd hij bij de Zomerspelen in Sydney met het Nederlands team vijfde en vier jaar later was hij lid van het Nederlands team dat op de Zomerspelen in Athene ex aequo negende werd.

Na de Olympische Spelen in Athene stapte Schuil met Reinder Nummerdor over naar het beachvolleybal. Op de Olympische Spelen van Peking dat jaar behaalde hij een gedeelde vijfde plaats. Ook aan de Olympische Zomerspelen van 2012 te Londen heeft hij meegedaan en werd hij 4e. Naast deze hoogtepunten behaalde hij vele nationale- en internationale titels in beide disciplines.

Powered by Coney